Trimning, trimning och ännu mera trimning!

När jag kom till stallet igår, ville hästarna ha sig ett litet spratt med mig. Till och med Socka vägrade att bli infångad. Men tillslut gav Disa upp så jag kunde fånga henne, men Socka ville verkligen inte. Som tur var skulle Anna precis ta in hästarna, så Socka kom in.
Sen var det bara trimning som gällde inför söndag. I värmningen var hon superfin, jag började nästan känna mig som Timo, han rider ju med korta intervaller och kräver det mesta ur hästarna på kort tid, sedan en skrittpaus och sedan jobb igen. Allt fungarade verkligen superbra och programmet satt som en smäck!

Idag ska jag ut med elva bussen och trimma vidare. Sedan vid tre kommer Erika och rider Disa igen, om allt fungarar bra idag med, så åker Disa redan nästa helg. Det känns bra men samtidigt väldigt jobbigt. Men det känns bra att sälja till dem iallafall.

Nä nu ska jag iväg och köpa Nynäsposten, måste ju se om det stämmer. Ska tydligen vara med på förstasidan och kanske mer. Nu måste jag springa iväg, är ju nyfiken ju!

Fotad av Nynäsposten,

Hej bloggen!
Igår hade jag inte så mycket tid att blogga så jag får ta igen det nu. I onsdags när jag red Sockis så kom Marie ner till banan och tittade när jag red lite. Jag red igenom programmet två gånger, och sista gången gick det hur bra som helst, jag själv blev chockad över hur bra det gick. Jag fick även en blåsa som sprack undertien som jag red, men jag bet ihop och red ännu bättre.

Igår var det nog den bästa dagen på länge i skolan faktiskt. Alla var så samspelta och lyssnade på mig som var köksmästare. (Dem brukar ignonera mig i vanliga fall..) Dem till och med berömde mig för min meny, och sa att den var otroligt bra komponerad, och då blir man glad! :)

Menyn var följande:

Förrrätt:
Skummad murkelcappucino med lufttorkad skinka och lökkuddar.
Varmrätt:
Ungtuppsballantine med rostade rotsaker
Efterrätt:
Crema al mascarpone con frutti di bosco

När jag står och gör små veteskålar till efterrätten och är som mest koncentererad, då det kräver en massa koncentration, kommer Luis in och frågar om jag vill vara med på bild. Mitt svar blir: Va? Klart jag vill, men hur?
Då berättar han att Nynäsposten är där och vill ta en bild, så det är klart jag ställer upp :)

Det var Carina från Nynäsposten som var där, min gamla klasskompis mamma som jag känner väl, så jag behövde inte ens uppge namn.

Sitta ner fem minuter, sen iväg igen,

Ja, den här dagen blev inte alls kul. Jag hade sett fram emot att få servera min meny till gästerna, men för ovanlighetens skull, så hade vi inga gäster. Mycket konstigt, men dem kanske tror att vi har påsklov nu eller något.
Imorgon har vi fem gäster iallafall, men det brukar bli fler under dagen.
Jag såg till så att jag fick göra efterrätten iallafall och den blev jättefin. Dock fick jag göra allt förrutom citronkrämen själv, men jag jobbar på bra, och jag är iallafall självständig. Nu värker både fötter och rygg, men det var det värt.

Om en halvtimme ska jag ta bussen till stallet, har egentligen en hästfri dag i dag, men jag känner att jag behöver öva som bara den inför söndag. Idag blir det mycket tempoväxlingar och mycket halter tror jag. Samt galoppfattningar. Skritten har börjat komma ganska bra nu och i ökade skritten har Socka börjat höja ryggen riktigt ordentligt, det är kul!

Först ska jag upp på kvantum och köpa nudlar, så slipper jag tjata om att jag är hungrig i stallet jämt. Blir nog en frukt också, inget godis :)

Mot köket!

God morgon bloggen!
Nu ska jag rusa iväg till köket, idag är det jag som är köksmästare, och därmed är det jag som har bestät menyn och ska hålla koll på så att alla jobbar ordentligt. Puh, det lär inte gå smärtfritt.

Menyn idag är iallafall den här;

Förrätt;
Calamari fritti
Varmrätt;
Moules mariniere på belgiskt vis
Efterrätt;
En svensk sommardröm



Hur söta är vi inte tillsammans? :) ♥


Nu finns det ingen återvändo, nu är jag anmäld,



Nu finns det verkligen ingen återvändo Socka.
Det här klarar vi av, det ska iallafall bli grymt kul!
Att bara komma ifrån gården ska bli så skönt, åtminstonde bara för en stund.
Jag har så många gånger sett andra åka iväg, och nu ska det äntligen bli min tur.
Även om det inte kommer gå bäst,
så ska vi iallafall vara snyggast och renast.
Allt ska fungera perfekt.
Fast vi kommer inte vinna, det ska jag vara förberedd på redan nu,
- men vi ska kämpa som bara den! ♥

Första samtalet avklarat,

Nu har jag varit och pratat med kuratorn för första gången. Det var jobbigt men det känns ändå skönt efteråt. Jag har så svårt att se folk i ögonen, men jag antar att det beror på min osäkerhet. Hon skulle ringa dit, och så ska jag få en tid. Hon ska även följa med mig, skönt att någon står på min sida.

Idag har jag inställda lektioner, så jag och Elin ska träna program. Det är ju tävling på söndag, usch jag får inte banga nu!

Innan dess ska vi till Nrk och jag ska bli medlem där, sedan anmäla mig till tävlingen. Allt är fixat nu, till och med kläder till mig. Marie, du är bäst!
Pirr i magen!

FÖRLÅT !

Förlåt bloggen, att jag glömt dig. Men det är så mycket som händer nu.
Alla som behöver veta något vet allt, så jag tänker inte ta det här. Men imorgon ska jag ta tag i allt riktigt ordentligt.
Idag, imorgon och på  kommer det spekulanter på Disa, herregud vad fort allt går. När allt har lugnat ner sig lite grann ska jag ta tag i bloggen igen. Håll ut!

RSS 2.0