Ciro är min nya favorit ! <3

Klockan halv åtta ringde min väckarklocka, och det var dags att gå upp. Jag gjorde frukost och klädde på mig fyra lager kläder, mötte en nyvaken pappa och två glada hundar. Klockan nio cyklade jag hemifrån, på isgata och bakhjulet hade pyspunka. Lite senare åkte jag bussen till Nynäs och sedan ersättningsbuss för pendeltåg.
Det var bara jag på bussen, så jag inledde en konversation med busschauffören;

Jag: - Hej! Vilken är stationen innan västerhaninge?
Busschauffören: - Den heter Sotholmen, men om du vill gå av någon annanstans så peka bara, så stannar jag bussen. Det är lugnt idag, så det kan jag göra.
Jag: - Tack så jättemycket !

Så jag fick gå av vid Åfiske, och sparade en timme på det. Annars hade jag behövt åka förbi Åfiske till Västerhaninge, vänta där i 45 minuter, och sedan ta bussen tillbaka. Så tusen tack för det alltså!

När jag kom till Åfiske, var det ingen där. Så jag började mocka och fixa lite. Sedan när jag var klar i Kardelias stall så kom det två personer. Då fick jag koden till sadelkammaren och fick till och med skriva upp mitt nummer på stallets telefonlista ;D. Sedan hämtade jag Ciro, han kom fram till mig och tycktes säga; "är du här idag igen?" Och så fnyste han på min kind, precis som han brukar :). Jag gjorde iordning honom och satt sedan upp och red iväg.
Idag var första gången som jag red och var i stallet utan Sanna, och det gick hur bra som helst!

Ute så träffade vi på barnvagnar, fåglar, skrikande barn, snöpinnar, motorsågar och bilar. Och allt var lika intressant tyckte Ciro.
När vi red förbi en hage med två shetlandsponnysar, stannade vi till och studerade dem lite. Den ena kom fram till staketet och sträckte ut huvudet mellan staketet och nosade i luften mot Ciro. Det är nog Ciros nya kompis! :)

Emellanåt travade vi också, och han skummade som bara den i munnen. När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag iordning honom och gick sedan och hälsade på Kardelia. Sedan åt jag lite lunch, och gick sedan till bussen. :)

Natti natti,

Nä, nu är det snart natti natti för våran del. Imorgon är det köket som gäller, då vi har restaurangen. :)

        

På bild ett;
Friterade bläckfiskringar med rostad paprika och Aioli.

På bild två;
Plankstek, utan en planka ^^

Förra veckans konster i köket :)

Tobias "krya på dig-kit"



2 semlor
2 Kalle Anka tidningar
1 pkt Singoalla
1 stor jättesyltkaka
1 trisslott
1,5 liters Coca Cola
2 leksaker (från Kalle Anka-tidningarna)
1 ask Romerska bågar

- beöver jag tillägga att han blev glad?

Långpromenad, fika & film



Lördag;
Vi vaknade vid tio. Jag hävdade att Rebecka hade tagit hela sängen, hela natten, men hon hävdade motsatsen. Hm, undra vem som hade rätt, troligsvis hon. Jag är känd för att sova i framstupa sidoläge. Tobias kallar det för att jag sover makaron. Så länge jag kan minnas har jag gjort det, kanske beror på att jag har astma och det är lättare att andas så? Nä, jag vet faktiskt inte.
Vi åt frukost och gick sedan ut med hundarna. Vi gick på långpromenad runt Nynäs och var borta i två timmar. Då hade vi även hunnit hem till Tobias och sparkat upp honom ur sängen. :)
När vi kom tillbaka, blev det mest tv-tittande och för Beckas del, en del dator. Sedan fick vi för oss att vi skulle fika. Så vi tog bussen till Kullsta Café och beställde in massor med gott. Jag tog en varm choklad med vispgrädde, en ljummen blåbärspaj med vanlijsås och en kokosboll. Rebecka tog en kopp kaffe, en semla och en kärleksmums.
Vi satt och fikade i två timmar, och hade det allmänt mysigt. Vi diskuterade bland annat hur många hästar, det har passerat Herrhamra genom tiderna. Jag har ju hållt till på Herrhamra i 7 år iår.
Ska skriva ett inlägg om min historia där, och alla hästar.
När vi kom hem till Rebecka igen, blev det tv och senare lite mat. Vi åkte sedan och mötte Tobias, eftersom jag skulle hem till honom.

På kvällen hände inte så mycket, jag och Tobias tittade på Madagascar 2, den var jättebra!

Åfiske & övernattning hos Becka, <3



Sanna & Lanciro ♥

Fredag;
Jag sov väl till halv ett, innan pappa kom och bankade på dörren  till mitt lilla hus.
Han ville att jag skulle hjälpa honom att bära ner min gamla garderob till släpet.
Var inte helt lätt, eftersom jag var nyvaken och den skulle ner för en backe, ishal.
Men men, jag klarade det och fick gå in och äta frukost.

Åkte sedan till stallet och skrittade Disus, mockade och snackade med Rebecka. Åt även en matlåda som jag hade med hemifrån. Sedan övertalade jag Rebecka att hänga med till Åfiske och Sanna.
Efter en stunds övertalning och mycket tålamod, hängde hon med. På bussen träffade vi Sofie och en kompis till henne som skulle in till Nynäs och köpa godis, för att sedan åka ut igen. Lite onödigt kan man väl säga men, nöden har ingen lag, speciellt inte om man är godissugen!

En och en halv timme senare gick vi av bussen och vägen längs "dödens väg" skulle börja. Vi klarade oss, och kom fram till Åfiske och träffade Sanna.
Jag började borsta Lanciro och ryckte sedan lite man. Sedan sa Sanna att jag fick rida på ridbanan, bara jag longerade lite innan. Sagt och gjort, jag gjorde iordning honom och gick ut till ridbanan.

Jag longerade i ca en kvart och sedan kom Sanna ut och hjälpte mig upp. Jag red väl i en tjugo minuter och det gick hur bra som helst. Han är jättetrevlig att sitta på, och den första unghäst jag suttit på. Jag fick vara själv på ridbanan, eftersom Sanna vet att jag koncentrerar mig bäst om det inte är en massa pubik. Skönt med människor som känner en så väl!

Tiden gick alldeles för fort, och snart var vi tvungna att åka hem. Vi bestämde även att jag skulle sova hos Rebecka, så vi tog bussen till Västerhaninge och sedan tåg.
Hemma hos Becka blev det mat, godis och promenad med hundarna.
Ganska tidig läggning, eftersom Becka fortfarande är ett barn. :)



Bad,

Dålig uppdatering, jag vet. Men ikväll tar jag igen allt, och ska skriva om hela helgen :)

Dooooooooooris !



Doris är ju så otroligt charmig ibland, måste jag få lov att säga.. ♥

Leesa ! <3


gråt dina tårar dom kommer ändå torka
såren läker bit för bit, ta tag o orka
gå vidare för kärleken gör ont
utan varandra så känns allt tomt

Disus & Socka,

Har varit hemma hela dagen idag med, och imorgon är jag ledig, skönt ! Först ska jag till Disa och titta till henne, sen bär det iväg till Lanciro. :).
Idag när jag kom till stallet, såg Disa mycket piggare ut, och jag tänkte försöka mig på en skrittur barbacka. Det gick jättebra och hon haltar inte längre, p.g.a. sträckningen. Men vi kom inte längre än ner till Annas hus, för det var svinhalt !
Så vi vände och skrittade lite på stallplan.

Med Socka gick det hur bra som helst. Länge sen det gick så bra! Jag red mest inne på den förlängda hörnlinjen och travade och galopperade, och fick verkligen med mig henne i svängarna. När man rider på den förlängda hörnlinjen märker man hur svårt det faktiskt är att rida rakt fram, om man rider längs fyrkantsspåret så har man ju "stöd" av väggarna. Och när man då avviker från dem, blir det desto svårare ;). Men det gick rackars bra!
Nä, nu kallar sängen, ska ju upp någolunda skapligt imorgon.



Sanna! Jag hittade den ! :)
Lanciro, som ettåring, ♥

Matintag 20 januari

4 mackor med ost
4 glas apelsin och annanasjuice
Massa grönsaker
Lite spaghetti och köttfärssås
1 portion Färsk pasta med tomatsalsa och kalkonbacon
1 Lussekatt
1 kopp te

Temperaturen är hög uti kroppen,

Och så är man sjuk också. Det var väl typiskt. Redan igår kände jag mig hängig och trött, och febern var ett faktum. Men i morse när jag vaknade hade jag 38,3 graders feber och huvudet värkte, så jag trodde att det skulle gå av! Tobias mådde inte heller så bra, så vi har varit hemma från skolan idag. Vi gjorde våfflor till frukost, som vi åt när klockan var kvart över ett. Jaja, lite sen frukost kanske :)

Vid halv sju ska vi till torö, och vi blir hemma från skolan imorgon med. Men jag måste krya på mig, för imorgon ska jag rida Socka, och på fredag Lanciro. ♥

Suck!

Dem som skulle köpa Disa drog sig ur nyss. Så nu är det bara att leta nya intressenter. Jag har precis skickat mejl till dem som var intresserade och sagt att hon är åter till salu. Hoppas att dem hör av sig igen, annars får jag annonsera på nytt.

29/1-2009 klockan 13.00

Den 29 Januari klockan 13.00
- då smäller det

1 lektion, men magen kurrar redan,

Imorse väcktes jag av min sötnöt, jag var väl mer eller mindre död. Men han sa glatt, "- då ringer jag om 10 minuter igen då" :). Han är så söt, för han förstår mina behov av att snooza på morgonen.
Jag höll på att bränna upp hela huset med, för jag råkade rosta brödet lite för länge, och pappa hade precis vädrat huset för att sotaren skulle komma.
Men men, jag var ju hungrig! Och jag kan inte rå för att brandvarnaren började tjuta mitt under pappas telefonmöte. Men men, en mindre lyckad morgon, kan ju bara betyda att dagen blir bättre ;).

Just nu sitter jag i skolan och jag väntar på att min första lektion ska börja. Svenska B blir det, och då ska jag få visa upp min uppsats, som jag skrev igår- hoppas att hon tycker om den!

Nä, magen kurrar redan, men först Svenska, sen lunch!

Vad har jag ätit idag?

Kom på att det kan bli ganska kul, om man skriver ner vad man har ätit på en dag. Här kommer dagens matintag;

3 mackor
1 ägg 
1 kopp te

3 kexchoklad
1 wienerpecan

1 portion korv stroganoff

2 satsumas

2 glas vatten

Om man stryker det onyttiga, så har jag ätit ganska bra. Eller nej förresten, jag åt ingen lunch..


Sötnöt,



Min  f i n a s t sötnöt ! ♥

En off dag,

Första dagen/kvällen som jag är själv. Jag menar, jag har ju varit med Tobias grymt mycket på senaste tiden, och om jag inte varit med han, har jag varit med kompisar. Men inatt får jag sova själv i min egen säng, ska bli grymt skönt!
Ibland måste man få vara själv också, men inte hela tiden, utan någon gång då och då bara.
Nä, magen kurrar och ögonen börjar kännas tunga. Dags att sova tror jag.
Imorgon ska jag upp klockan åtta, sedan blir det skola.
Sov gott ! :)

Veckans planering,

Måndag: Skulle haft 2 lektioner, men det blev ingen. Skrev klart min Svenska B uppsats, är sjukt nöjd!
Tisdag: 2 lektioner, sedan stall och Samhällskunskap, Monarki-uppsats.
Onsdag: Restaurangen i skolan! Vara med min finaste! ♥
Torsdag: Restaurangen i skolan, och sedan Disus & Socka!
Fredag: Leeedig! Ska till Lanciro! :D
Lördag: Stall, stall stall.
Söndag: Ännu mera stall! & Sötnöten ! ♥

Veckans kom ihåg: Göra en spirometri morgon & kväll.

Ett dygn utan min mobil,

Senaste dygnet har varit jobbigt för min del. Jag glömde mobilen hemma, så jag har inte haft någon kontakt med omvärlden alls. Och det värsta av allt är att jag inte har kunnat veta vad klockan är.
Tänk vad beroende man är egentligen, och faktiskt har det varit skönt med ett dygn utan det tekniska.

Nu är mobilen i mina händer igen, thank god för det!



På fredag ska jag till Lanciro igen, ska ju börja rida honom lite smått. Och det ska bara bli kul att börja umgås med min favorit Sanna igen ! Ska ta lite kort på honom och Kardelia då :). ♥

24 dagar kvar,

24 dagar kvar att säga hejdå
- varför blir det alltid såhär ? :'(

Lite om mig,



Vad gjorde du kl 8 i morse:
   Jag var i köket och snackade med Luis & Pelle
Vad gjorde du för 15 minuter sedan:     La mig i sängen
Det sista du sa högt:     DOOOOORIS !!
Vad var det senaste du köpte :     En stor godispåse på kvantum i helgen typ.
Vad är det för färg på din ytterdörr:    Träfärgad :)
Vad är det för väder hos dig just nu:    Snö och plusgrader, stjärnhimmel och fint :)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:    Absolut !
Sover du tungt:     Väldigt tungt!
Drömmer du mycket:    Ja, mycket och ofta.
Mardrömmar:    Ibland så..
Vilket ämne är roligast i skolan:    Restaurang B och Livsmedelskunskap :)
Favoritklädsel:    leggins är det nya liksom :)
Favoritlåt just nu:    Way Back Into Love
Vad ser du om du tittar åt höger:    Min Airsonett & ett fönster
Vad gör dig glad just nu:   Tobias & Siri ♥
Vad ska du göra härnäst:   Läsa en massa bloggar :)
Höger- eller vänsterhänt:    Höger
Humör just nu:    Lite småledsen. 
Klädsel just nu:    Leggings och tröja.
Musik just nu:   Way Back Into Love
Sommarplaner 2009:   Bli brun kanske :)
Hur många kuddar sover du med:    Två finns i sängen, men jag sover bara med en.
Spelar du nåt instrument:    Blockflöjt :)
Morgon- eller nattmänniska:    Natt
Vilka är viktigast för dig:   Tobias, vänner och familj :)
Bio eller promenad:    Beror helt på :)
Är du kittlig:     Som bara den!
Snarkar du:    Fråga Tobias, men jag tror det, pratar i sömnen med. Plus att jag sover makaron!
Stjärntecken:    Våg
Vad vill du jobba som?:    Kostvetare kanske :)
Stökigt eller städat?:     Städat
Vad gör du om du får hicka?:     Garvar
Vad längtar du mest efter just nu?:     Tobias! ♥
Hur svarar du i hemtelefonen?:     Hej, det är Sara
Hur svarar du i mobiltelefonen?:     Beror på vem det är,
Antal timmar sömn inatt?:     Typ 2, höll ju på att dö!
Sov du ensam?:      Nää
Vem sov hos dig senast?:    tobias ♥
Vad ser du fram emot?:     Till Siri kommer imorgon :) ♥
Vad vill du ha just nu?:     En omtanke :)
Vilken buss åker du oftast?:    852, 854
Vilken årstid är det nu?:    Vinter :D
Har du varit kär?:     Ja
Är du kär nu?:    Som faaan !  ♥


Det är jobbigt nu,

Det är därför jag inte uppdaterar så mycket. Massor av människor har svarat på Disas annons, jag som trodde att hon skulle vara svårsåld.
Aja, hursomhelst så kommer det några på söndag och tittar på henne, och kanske en innan det.
Livet rullar på, men det är otroligt jobbigt just nu. En tanke och omtänksamhet uppskattas.

Sorgen,

http://equippa.se/AdvertDetail.aspx?AdvertId=5540697
- sorgen går inte att beskriva

Min resumé på år 2008 !

Januari;
Första månaden på år tvåusenåtta, bröt jag mitt nyårslöfte. Det innebar att jag skulle dra ner på sockret och bara äta godis på helgerna. Behöver jag ens nämna hur länge jag klarade det..?
Jag fixade en stallplats hos min goda vän Sandra, och jag påbörjade mitt sabbatsår.

Februari;
I februari började jag min praktik på Jursta hästgård. Min mamma hittar en häst på internet, och köper honom. Jag flyttade Disa till Sandras stall och jag bilade även ner till Småland och shoppade där med henne. Februari var även månaden då jag och min bästis byggde skräptorn på Mc Donalds.

Mars;
Mars var månaden, då mycket hände. Blesi kom till Herrhamra, och hans omlastning i linköping var ju en historia för sig. Jag fick en muskelinflammation i höger ben, och fick ridförbud i en månad. Min mormor fyllde 85 år och hade ett stort kalas. I mars bröt jag även min praktik på Jursta p.g.a. allergi och Disa var med i en hoppolycka på Väggarö. Bussen jag och Siri satt på krockade med en bil, jag köpte en finsele och i slutet på månaden blev jag utslängd ur stallet.

April;
Jag flyttar Disa till Mellangården. Min astmastudie tar sin start och Airsonett Airshower kommer hem till mig. Den stora Singstar-hysterin tar sin form och jag firar ett år tillsammans med Simon. Vi förlovade oss även i slutet på månaden. Disa fyllde åtta år den 28/4 och Benny fick en hjärninflammation. Jag designar en massvis med bloggar, och intresset sprider sig enda till Nyköping. Jag börjar min nya praktik på Valsta Säteri och börjar även jobba helger där.

Maj;
I maj månad var bloggen inte så aktiv, det finns bara deppinlägg och jag mådde väl inte så bra då. Disa strulade och jag orkade väl inte uppdatera lika ofta.

Juni;
I juni fick Disa en sommarvila som sträckte sig över hela sommaren. Efter skolavslutningen åkte jag och Simon till Marö och hälsade på. Uttrycket " att göra en Sara " blev till. Jag åkte även till landet och firade en tradionell midsommar, första året på jättelänge! Jag började sommarjobba och började renovera Simons rum.

Juli;
Juli var köpets månad. Jag köpte både ny mobil och ett Nintendo Wii. Jag brände även upp ryggen efter en hel dags solande med Emma med familj.

Augusti;
I augusti var jag häst, hund, katt och husvakt på Torö när mamma och pappa var på Åland. Jag gymmade flera gånger. Jag hjälpte även till på skjutbanan jättemycket och Disa åkte på nässelfeber och ringorm.

September;
I september började jag min praktik på Konditoriet. Jag flyttade Disa tillbaka till Herrhamra. Våran dator brann, och jag fyllde arton.

Oktober;
Oktober var månaden då allt förändrades. Simon och jag bröt med varandra. Jag började äta vegetariskt. Jag började skolan igen. Det blev storkökspraktik på Utsikten och mitt höstlov spenderade jag med Siri banan och mina bästa vänner. Då drack jag även min första cider i mitt liv.

November;
November började med att jag groomade på en hopptävling. Sedan började jag rida Socka ordentligt. Smeknamnet " musslan " blev till, efter en sjuk foderhelg. Barkbrödet och E ämnen fick uppståndelsen. Jag chattade med Anna Bergendahl och mamma och pappa firade 20 årig bröllopsdag. Jag fixade tre rätters såklart.
Jag och Tobias träffade varandra för första gången, och vi sjöng duett, på Annas. Vidare på telegrafen hände inte så mycket, utan jag fick ett helt annat krogragg. Natten slutade däremot i egen säng, efter en taxitur.

December;
December blev kärlekens månad, och tur är väl det, med tanle på att december är min favoritmånad. Jag blev tillsammans med Tobias och kärleken blomstrade. Luciatåget till häst, var bäst då och dressyr och hopptävlingarna gick väl bra. Eller bäst med Socka iallafall.
Nyåret firades med Tobias, och frazze :)

RSS 2.0